Filtry Knecht- przegląd,gwarancja,GVO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fadus42
    Classic
    • 2010
    • 1

Zamieszczone przez efish
    Lub wie gdzie takie cudo można kupić
    allegro, lub ASO :wink:
  • negoiu
    Classic
    • 2009
    • 3

Czy ASO może odmówić wykonania przeglądu okresowego (samochód) na gwarancji jeśli przyniosę własne filtry- chodzi mi konkretnie o Knechta. Olej wiadomo można mieć swój, a filtry?
    Jeśli nie, to dlaczego, czy uprawnienia wynikające z GVO mają tu zastosowanie. Czy ktoś wie czy Knecht jest porównywalny jakością z oryginalnymi.Jesli tak, czy ma na to jakieś dowody do przedstawienia w ASO.

Różnice cenowe są niewielkie, ale np ASO nie ma filtru p/pyłkowego z węglem.
    Dzieki za info.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jesli filtry sa wyprodukowane do danego auta i jest to bezposredni zamiennik filtra oryginalnego to nic nie moga powiedziec.

Zamieszczone przez negoiu
      ale np ASO nie ma filtru p/pyłkowego z węglem.
      :lol: Zmien ASO, kazde ASO ma OBOWIAZEK posiadania na polce podstawowego zestawu filtrow do samochodow przez siebie serwisowanych.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• negoiu
        Classic
        • 2009
        • 3

Zamieszczone przez Maicroft
        Zmien ASO, kazde ASO ma OBOWIAZEK posiadania na polce podstawowego zestawu filtrow do samochodow przez siebie serwisowanych.
        Pewnie tak powinno być. Ten podstawowy zwykły mają, a z węglem aktywowanym do ściągnięcia za gruby szmal. Knechta też kosztuje 100 PLN,ale mam od ręki.

W warunkach gwarancyjnych jest zapis o wykorzysatniu tylko części sygnowanych przez skodę dla zachowania gwarancji. teoretycznie mamy przepisy GVO, ale dowodu na papierze nie. Napisałem do Skody auto i do działu jakości- na razie bez odzewu.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

A napisales, ze na filtry w ASO trzeba czekac bo nie maja :diabelski_usmiech

Nigdy mi nic na filtr nie oryginalny nie powiedzieli w kilku ASO
          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...